Ondernemers

De Overstapservice is een initiatief van de gezamenlijke banken in Nederland. Deze service maakt veranderen van zakelijke betaalrekening van de ene naar de andere bank eenvoudiger en zorgt ervoor dat uw betalingsverkeer soepel doorloopt. De Overstapservice vraagt u aan bij uw nieuwe bank.

U kunt van de Overstapservice gebruikmaken als u uw betalingsverkeer wilt omzetten naar een nieuwe of bestaande betaalrekening bij een andere bank.

De Overstapservice zorgt gedurende dertien maanden voor het automatisch doorleiden van bijschrijvingen naar uw nieuwe betaalrekening, schrijft rechtstreeks betalingen op grond van incasso van uw nieuwe betaalrekening af en geeft een overzicht van alle doorgeleide transacties op uw rekeningafschrift. Voor een compleet overzicht van diensten gaat u naar Wat wordt geregeld?

U dient zelf ook nog enkele zaken te regelen. U moet bijvoorbeeld zelf nieuwe passen, creditcards en internetbankieren aanvragen bij de nieuwe bank, omdat deze producten bankgebonden zijn. U informeert ook zélf de relaties van wie u geld ontvangt (zoals debiteuren) over uw nieuwe betaalrekening. Voor een overzicht van de zaken die u zelf moet regelen, kijkt u bij Wat regelt u zelf?

Een tijdbalk geeft u inzicht in wat er achtereenvolgens moet gebeuren om uw overstap soepel te laten verlopen. Ga voor de belangrijkste activiteiten en mijlpalen naar Hoe werkt de Overstapservice?

Op deze pagina vindt u meer documentatie over de Overstapservice.