Wat wordt voor u geregeld?

De overstapservice biedt u het volgende:

Automatische boeking bijschrijvingen
Bijschrijvingen op uw oude betaalrekening worden automatisch geboekt op uw nieuwe betaalrekening. Dit geldt echter niet voor bijschrijvingen van betalingen via Acceptgiro, Europese incasso, Maestro, V PAY en iDEAL! Deze betalingen worden bijgeschreven op het rekeningnummer (IBAN) dat staat vermeld in het contract met uw (oude) bank.

Afschrijving Europese incasso
Incasso’s ten laste van het oude rekeningnummer (IBAN) worden rechtstreeks van uw nieuwe betaalrekening afgeschreven. Incassanten worden automatisch geïnformeerd over uw nieuwe rekeningnummer. U hoeft de incasanten dus niet zelf te informeren. Daar zorgt de Overstapservice voor.

Overzicht beëindigde overboekingen en selectieve rekeningblokkades
Van uw oude bank ontvangt u een overzicht van alle periodieke overboekingen en selectieve rekeningblokkades die worden beëindigd. Dit overzicht kunt u gebruiken om periodieke overboekingen en rekeningblokkades voor uw nieuwe betaalrekening te regelen.

Begeleiding
U krijgt begeleiding bij het afhandelen van uw lopende contracten en afspraken die gekoppeld zijn aan de oude betaalrekening. Ook krijgt u begeleiding bij het afsluiten van nieuwe contracten en aanvullende diensten en producten bij uw nieuwe bank.

Rekeningoverzichten
Op de (elektronische) rekeningoverzichten van uw nieuwe bank kunt u de bij- en afschrijvingen die via de Overstapservice zijn doorgeleid, herkennen aan de volgende tekst: ‘Overstapservice via [IBAN oude rekening]’.

Herinnering aan beëindiging
Ongeveer een maand voor de beëindiging van de Overstapservice herinnert uw nieuwe bank u aan de precieze einddatum. Per die einddatum worden bij- en afschrijvingen van uw oude rekening niet meer doorgeleid.